Tutoriale
Home 
Introducere 
Programator 
pagina veche 
Proiecte 
Mesaje 
Tutoriale 

 Am sa incerc sa folosesc cele mai simple metode ptr a va introduce in lumea programarii.Constat ca marea majoritate sunt la cele doua extreme,si anume:
O parte nu cunosc nici cele mai elementare reguli despre procesor,instructiuni, memorie,stiva,etc...
Si o parte care cunosc foarte multe despre limbaje de programare,care folosesc programarea de nivel inalt.
Acestea sunt cele doua mari categorii de oameni.
.Ambele categorii ,am observat din propria mea experienta pe net,nu cunosc prea multe despre nivelul de programare cel mai de jos si anume asamblarea sau lucrul direct cu porturile.E o zona putin folosita deoarece ,cei care abia stiu cateva lucruri despre windows nu sunt interesati ptr ca nu inteleg nimic si majoritatea tutorialelor sunt oarecum pline de termeni tehnici iar cei care stiu foarte multe ,cei care folosesc programarea de nivel inalt nu-i  intereseaza cum lucreaza portul sau procesorul, ei stiu doar macroinstructiunile.O comanda dintr-un program de nivel inalt poate contine zeci sau sute de linii de cod in asm, adica limbajul cu care lucreaza procesorul.
Si bineinteles ,cei care incep sa programeze, incep cu C,VISUAL BASIC,JAVA,etc... programe care contin macroinstructiuni, deci de la inceput sar peste limbajul cod masina si anume asm.

Cu speranta ca v-am starnit interesul ,am sa incerc sa va introduc in lumea programarii ,si anume:
Limbajul de asamblare ptr procesoarele pe 32 de biti si limbajul de asamblare pentru microcontrolere,in special avr-urile,cele care sunt folosite pe acest site.

Vom incepe prin exemple simple.
Consider ca e cea mai buna metoda de a invata.Pe parcurs, veti putea cauta pe net informatii mai aprofundate, scopul meu este numai sa va introduc in aceasta lume nu sa va fac specialisti, si poate pe parcurs vom lucra impreuna la diverse programe...cine stie?

Asamblare in Win32 vom face cu programul Masm32 iar asamblare pentru microcontrolere AVR vom face cu AVR STUDIO.
 

 

AVRWIN32

 

[Home][Introducere][Programator][pagina veche][Proiecte][Mesaje][Tutoriale]